FAQ – frågor och svar

 1. 1. Vilka är Sluta Gräv?

 2. Sluta Gräv är en innovation i entreprenadbranschen och vi är marknadsledande för utveckling, montering och försäljning av jordskruv med tillhörande applikationer. Installation av jordskruv utförs av våra certifierade montörer på ett skonsamt sätt utan att gräva och vi erbjuder en stabil förankring som spar tid och pengar.
 1. 2. Användningsområden?

 2. Vi monterar jordskruv för infästning för en mängd olika projekt som: Altaner, staket, plank, pergola, friggebodar, förråd, lekstuga, carport, skyltar, parkbänkar, uterum eller andra utemiljö platser. Vi har smarta lösningar och mängder med möjligheter för specifika projekt.
 1. 3. Vad avgör vilken jordskruv som ska användas?

 2. Vi har många olika skruvmodeller i anpassade längder. Beroende på markförhållande, belastning och typ av projekt avgör vilken skruv som används. Vi har dessutom ett välutvecklat sortiment av applikationer och tillbehör för att lösa din markförankring.
  Våra jordskruvar är anpassade till vårt nordiska klimat och måttanpassade för svensk byggstandard.

4. Vad händer om vi har sten i marken?

Vi förborrar alltid ett pilothål innan vi monterar jordskruven. Mindre stenar eller grus trycks undan av förborrningen. Medelstora stenar spräcks. Är det stora stenar eller berg har vi olika lösningar då våra utbildade montörer har mycket erfarenhet av att lösa problem som uppkommer.

 1. 5. Hur påverkas skruven av tjäle?

 2. Av många års erfarenhet av starka tjälförhållanden kan vi konstatera att skruven klarar tjälen. Utformningen av våra skruvar är anpassade att klara tuffa förhållanden och våra jordskruvar är specialutvecklade för att användas i vårt nordiska klimat. Våra lokala montörer har god områdeskännedom och har referens objekt.

6. Använder man samma beräkningar som till en betongplint?

Ja! Vi ersätter betongplinten.
Vid cc mått och liknande beräkningar kan ni räkna på samma sätt som vid användning av betongplint. Vad gäller laster vid större projekt rekommenderar vi alltid att ett dragtest utförs av oss för att säkerställa att vi använder rätt bärighet på jordskruven.

 1. 7. Hur mycket klarar jordskruven i belastning; drag, tryck och horisontalt?

 2. Alla våra jordskruvar är testade och specifikationer finns framtagna gällande drag, tryck och horisontell belastning. Gå in via denna länk: https://partners.stopdigging.se/vara-skruvar/ och klicka på respektive jordskruv för att få fram beräkningar. Dessa beräkningar är gjorda i normal åkermark och kan ändras av olika markförhållanden. För att säkerställa lokala värden kan vi utföra ett dragtest.
 1. 8. Hållfasthet?

 2. Våra jordskruvar är specialutvecklade och anpassade för vårt nordiska klimat gällande godstjocklek och ytbeläggning. Alla våra jordskruvar är varm galvaniserade enligt ISO 1461. Samtliga produkter är CE-märkta och produktionsanläggningarna är ISO-certifierade.
 1. 9. Vilka är våra kunder?

 2. Vi utför jobb till både privat och företagskunder. Alla våra montörer är certifierade, har ID06 och Entreprenadförsäkring. Vi är bl.a leverantörer åt NCC, Skanska, Peab, Riksbyggen och kommuner runt om i Sverige. Sluta Gräv är den självklara lösningen eftersom vi erbjuder en kostnadseffektiv lösning och förenklar för kunden.
 1. 10. Vad kostar det?

 2. Vårt koncept är färdigt monterat på plats till ett fast pris per nermonterad jordskruv. Våra priser varierar beroende på vilken jordskruv du behöver använda för ditt projekt. Priserna varierar också beroende på var i landet du befinner dig.
  Kontakta din lokala montör för offert här: http://partners.stopdigging.se/hitta-montor/